Thy National Park Visitor Center / LOOP Architects

0


[ad_1]

Thy National Park Visitor Center / LOOP Architects

© Rasmus Hjortshøj, CTE

© Rasmus Hjortshøj, CTE© Rasmus Hjortshøj, CTE© Rasmus Hjortshøj, CTE© Rasmus Hjortshøj, CTE+ 23

© Rasmus Hjortshøj, CTE
© Rasmus Hjortshøj, CTE

Text description provided by the architects. The Thy National Park Visitor Center is located in a small coastal village in North Jutland. The building is gently but visibly wedged into the dune landscape serving as an architectural portal to the 244 square kilometer national park.

© Rasmus Hjortshøj, CTE
© Rasmus Hjortshøj, CTE

A springboard to nature. “We won the architectural competition in 2019 with a building that fulfilled the client’s ambition for a visitor center whose architecture gently pushes its visitors to enter and explore the park,” explains the partner. and architect of LOOP Architects Morten Nymann.

© Rasmus Hjortshøj, CTE
© Rasmus Hjortshøj, CTE
Section
Section

One of the criteria of the competition was to integrate the building into the existing dune landscape. LOOP solved this problem with distinctive cast-in-place concrete walls that lead to the two entrances. The walls function in part as sheltered spaces. They also ensure the transition to the village of Nr. Vorupør, the national park and the North Sea.

Sitemap
Sitemap

The important feature, moreover, to create a close connection between the interior of the building and the surrounding landscapes, is that it is possible to walk, in addition, and even above the building in the designed dune landscape, designed by renowned Danish Landscape Architects SLA. From here, guests and visitors can experience unique views of the sea, town and surrounding national park while directly feeling the powers of North Jutland’s unique forces of nature.

© Rasmus Hjortshøj, CTE
© Rasmus Hjortshøj, CTE
© Rasmus Hjortshøj, CTE
© Rasmus Hjortshøj, CTE

An interior that frames and stages nature. Inside there are two main sources of daylight that communicate the essence of the national park. The first is a large rectangular window that immediately frames the view of the North Sea and the whitewashed fishermen’s houses outside. In addition, a large skylight runs through the entire room and marks the back wall. So the weather outside is always visible, as daylight flows through the skylight and the rain and wind whip against the large west-facing window.

© Rasmus Hjortshøj, CTE
© Rasmus Hjortshøj, CTE

Aesthetics that are both raw and refined. The Visitor Center at Thy National Park is built with sturdy materials that can withstand the harsh climate that prevails along the west coast of Jutland. The pavement and the walls that make up the facades of the building, which are mostly hidden inside the dune landscape, are mainly made of cast-in-place concrete. The material has a warm tone inspired by the local sand. The concrete pavement continues inside and creates a connection between the outside and the inside. The characteristic materials of the exterior, mainly concrete, galvanized windows and simple wooden seat elements, contrast with the interior, which features more refined details, such as wooden window frames and wooden doors. Oak.

© Rasmus Hjortshøj, CTE
© Rasmus Hjortshøj, CTE


[ad_2]

Share.

Comments are closed.